Vestea uriașă care îi va bucura pe milioane de români. Specialistul a anunțat ce se întâmplă cu boala covid-19

1 săptămână in urmă 14

Un specialist vine cu o veste foarte bună pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu virusul chinez? Declarația cercetătorilor oferă speranțe oamenilor care s-au săturat deja de această situație. Ce declarații a făcut acesta?

Vestea uriașă a unui specialist despre pandemie

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara vine cu o veste bună pentru români. Cristian Oancea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că valul cinci al pandemiei de coronavirus poate aduce o imunitate de grup de 80% și că astfel criza sanitară poate fi transformată în cele din urmă într-o viroză.

El a mai subinit și că din datele pe care le are, 40-41% din populația eligibilă este vaccinată, iar aproximativ 1.8 milioane de români au trecut prin boală. Cu toate astea, pune în prim-plan și problema celor care au trecut neoficial prin boală.

De asemenea, cu această ocazie a mai adus aminte scenariul sumbru din Anglia, Franța sau Germania, unde infectările cresc văzând cu ochii pe zi.

40-41% din populația eligibilă este vaccinată

”Din datele pe care le avem, 40-41% din populaţia eligibilă este vaccinată. Avem aproape 1.8 milioane de români care au trecut prin boală şi întrebarea e câţi au trecut neoficial prin boală. E un număr imens de infectări pe zi în Anglia, Franţa, Germania etc cu care se confruntă vestul Europei.

Dacă şi la noi va fi aşa ceva, vă daţi seama că după acest val Omicron, mai mult sau mai puţin, ne vom ciocni de acest SARS-CoV-2. Important este dacă vei fi sau nu vaccinat, dacă ai sau nu comorbidităţi care să fie compensate.

Raportat la perioada de incubaţie, care este foarte redusă, comparativ cu fostele tulpini, raportat la indicele mare de transmisibilitate şi rapiditatea cu care se transmite şi bineînţeles la vaccinarea care e deficitară la noi în ţară, putem să prognozăm că după acest val vom avea o imunitate de grup, asta însemnând peste 80%, cum spun specialiştii epidemiologi”, a declarat Cristian Oancea.

„Speranţa că acest val nu o să fie agresiv pe formele severe”

Acesta a mai declarat că există și speranța ca acest val să nu fie agresiv în ceea ce privește forma severă, fiind predominante formele ușoare ale bolii. Specialiștii speră ca acel val al COVID-19 cu tulpina Omicron să fie întocmai ca unul al unei gripe.

„De aceea şi speranţa că acest val nu o să fie agresiv pe formele severe, o să fie mai mult forme uşoare-moderate, de aceea şi strategia de a înfiinţa centre de evaluare. Sperăm că după acest val să ne confruntăm cu acest SARS-CoV-2 ca şi cu gripa”, a mai adăugat Cristian Oancea.

The post Vestea uriașă care îi va bucura pe milioane de români. Specialistul a anunțat ce se întâmplă cu boala covid-19 appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă