Vestea pe care bucureștenii trebuie să o afle imediat! Ce a anunțat primarul Nicușor Dan despre prețul facturilor la căldură, din această iarnă

1 lună in urmă 26

În ultima perioadă bucureștenii sunt din ce în ce mai îngrijorați, referitor la facturi, căldură, apă caldă. Primarul General Nicușor Dan a dat garanții că scumpirile nu se vor resimți în buzunarele locuitorilor din București. Tocmai pentru a rezolva aeste probleme stringente la Bucureștiului, Nicușor Dan a mers la întâlnirea cu Florin Cîțu.

ELCEN pe ordinea de zi la întâlnirea dintre Florin Cîțu și Nicușor Dan

În ședința de astăzi dintre Nicușor Dan și Florin Cîțu, care s-a ținut la sediul PNL, și nu la Palatul Victoria, cum era programată inițial, a avut mai multe subiecte pe ordinea de zi. Principalul a fost intenția Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN, care acum se află în insolvență juridică, fiind mamangeriată, în prezent, de un un administrator judiciar. Legat de acst aspect, conform declarațiilor lui Nicușor Dan, nu s-a luat o decizie astăzi, urmând să se mai discute și celelalte aspecte legale.

Ceea ce se știe la această oră este că PMB ar trebui să plătească aproximativ 30% din valoare, sub forma unui avans, sume care se ridică la 325 de milioane de le. În același timp, a mai spus Nicușor Dan, mai sunt de acoperit facturi vechi, în valoare de aproximativ  600 de milioane de lei.

„Am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării.

Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat.”, a mai declarat Nicușor Dan.

Primarul General dă garanții că nu se vor tripla costurile

Celălalt subiect important de pe agenda celor doi a fost modul în care actualul guvern se poate implica în stoparea creșterii costurilor la gigacalorie, cel puțin la nivelul Bucureștiului. Deși nu a dat nimic concret pe această temă, edilul a declarat că „Azi am vorbit despre cereri, prim-ministrul nu s-a pronunţat asupra soluţiei, vrea să se implice astfel încât cetăţenii să nu fie afectaţi”, dând asigurări bucureștenilor cu nu se pune problema triplării facturilor în această perioadă.

Se pare că cei doi vor mai avea o întrevedere, cel puțin așa a declarat Nicușor Dan, car ar putea fi programată săptămâna viitoare.

The post Vestea pe care bucureștenii trebuie să o afle imediat! Ce a anunțat primarul Nicușor Dan despre prețul facturilor la căldură, din această iarnă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă