Vestea momentului: decizia luată de Rădoi, conform surselor federale

2 săptămâni in urmă 10

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021, 19:14 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 19:15

Deși în octombrie anunța fără echivoc că nu va mai rămâne și la baraj pe banca României, selecționerul Mirel Rădoi a încercat să evite subiectul, dar a spus totuși: „Vom anunța decizia după aceste două partide”. Surse federale susțin că va conduce echipa și în martie!

  • România - Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, live pe GSP.ro și în direct pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00).
  • Cu două victorii, România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Mirel Rădoi nu se dezminte, rămâne imprevizibil până la capăt. Așa a fost mereu, de la selecții la alegerile echipei de start, la felul de a aborda partidele, cel puțin la începutul mandatului său la seniori, la fel și în declarații. A fost greu pentru federali să-i mai tempereze stilul fotbalistic avântat, dar până la urmă au reușit. 

"Bolovanul" aruncat presei după meciul cu Armenia, că "indiferent de rezultate, contractul meu se termină după ultimul meci din grupă, iar naționala va trebui să-și caute un alt selecționer", nu l-au mai prevăzut. În luna care a trecut de atunci, discuțiile cu președintele Răzvan Burleanu și cu Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, parcă au mai erodat determinarea tehnicianului. Poate că au mai contribuit și insistențele jucătorilor.

Și oltenii se mai răzgândesc?!

Iar azu, la "întâlnirea" cu întrebările presei, s-a simțit ceva. Mirel Rădoi a încercat să evite subiectul. Și totuși, a părut că lasă o portiță deschisă: "Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. A rămas, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu președintele și directorul tehnic, să luăm o decizie după aceste două meciuri". Deși el își anunțase decizia clară, în octombrie!

Surse federale susțin că Mirel Rădoi ar fi reevaluat viitorul și că argumentele șefilor de la Casa Fotbalului l-ar fi determinat să-și schimbe planurile imediate. Dacă va duce România la baraj, este foarte probabil să rămână și pentru partidele decisive din martie.

Mirel Rădoi, înainte de România - Islanda: „Ca un meci de box, sper să rămânem în picioare”

Referindu-se la meciul cu Islanda, Rădoi crede că Vidarsson a schimbat stilul adversarilor, cum o făcuse și când era la U21: "E mai dinamic, au posesie mai prelungită, sunt principii bune și moderne pentru ei. Cu noi, poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom cădea primii și că vom rămâne în picioare până la sfârșit". El crede că "față de meciul de baraj, unde nu am avut un joc bun, echipa arată mai multă determinare, a câștigat la spiritul colectiv. Arătăm mult mai bine acum".

Va încerrca să preîntâmpine o eventuală relaxare, în funcție de rezultatul meciului Armenia - Macedonia de Nord, care se va disputa mai devreme: "Mă gândesc la asta. Pentru că atunci când am jucat în Macedonia de Nord, e clar că a fost o relaxare după ce aflaserăm că Liechtenstein făcuse egal în Armenia. Si am văzut greșeli care n-au mai fost până atunci. Sper să nu ne relaxăm în cazul unui rezultat favorabil în acel meci și să nu mai repetăm nici primele 10 minute din partida tur din Islanda!".

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani, calificarea la un Mondial. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători după anunțul meu de la finalul partidei cu Armenia
Mirel Rădoi, selecționer România

Ce a spus Mirel Rădoi despre:

  • Absența spectatorilor: "Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis! Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. România, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune"
  • Retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională: "Am încercat să-l facem pe Tătă să se răzgândească, dar nu a vrut. M-am bucurat pentru el că a apărat acel penalty cu Inter, dar m-am și supărat pe el. Eu țin cu Inter, iar în jurul meu, când mă uitam la meci, erau foarte mulți cu Milan. Mă bucur doar pentru el, atât"
  • Convocările din atac: "Avem trei atacanți, plus Florin Tănase, care, dacă va fi nevoie, poate să joace pe acel post. Ne-am gândit că sunt suficiente aceste soluții"
  • 3 diferențe dintre Rădoi jucătorul și Rădoi antrenorul: "Acum sunt mai bătrân, mai urât și mai sărac"

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului România - Islanda

Citește mai multe știri despre echipa națională:

„Dacă nu-i bateți, sunteți praf!” » Ce s-a întâmplat azi la antrenamentul României: imaginile venite de la Mogoșoaia

Mirel Rădoi a explicat în premieră de ce nu l-a luat pe Keșeru, deși îl laudă: „E serios, se antrenează bine”

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă s-a VACCINAT anti-covid!?! DOVADA care e virală în online: 'Are pe conștiință morțile a mii de oameni'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă