Vestea asteptata de toti brazilienii. Se va mai schimba numele legendarului stadion Maracana?

1 săptămână in urmă 38

Legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro nu isi va mai schimba numele in "Regele Pele", dupa ce Adunarea Legislativa locala a decis marti sa renunte la controversatul proiect de lege aprobat in urma cu o luna, informeaza AFP.

Presedintele Adunarii Legislative a statului Rio, Andre Ceciliano, a anuntat in cursul unei reuniuni publice cu sefii de partide ca ii va solicita guvernatorului Claudio Castro "sa nu promulge" legea care prevedea schimbarea numelui arenei.

Acest proiect de lege, aprobat pe 9 martie, a fost puternic criticat. Numerosi brazilieni considera aceasta dezbatere inoportuna, in conditiile in care puterile publice au alte prioritati intr-o tara total coplesita de criza coronavirusului, care a facut peste 330.000 de morti in Brazilia.

"Am intentionat sa-i aduc un omagiu regelui fotbalului nostru, in timp era in viata", s-a justificat marti Andre Ceciliano. "De fapt, Maracana va fi cunoscut pentru totdeauna sub numele de Maracana", a adaugat el.

Legendara arena este intr-adevar cunoscuta in intreaga lume sub numele de Maracana, cartierul din nordul orasului Rio unde a fost construit.

Actualul sau nume oficial este insa "Stadionul Jurnalist Mario Filho", un omagiu adus acestui celebru ziarist sportiv, care a contribuit foarte mult la convingerea opiniei publice despre importanta construirii acestui stadion pentru Cupa Mondiala din 1950.

Proiectul de lege prevedea pastrarea numelui Mario Filho pentru complexul sportiv in ansamblu, dar cu redenumirea stadionului in semn de omagiu pentru Pele, in varsta de 80 de ani, considerat de multi cel mai bun fotbalist din istorie, care a cucerit de trei ori Cupa Mondiala cu nationala Braziliei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă