Veste proastă pentru FCSB! Trupa lui Becali riscă să piardă 1,5 milioane de euro pe an

1 lună in urmă 23

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021, 14:20 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 14:23

FCSB ar putea avea de suferit din punct de vedere economic în perioada următoare, riscând să piardă un venit important. 

După ce a pierdut banii de la UEFA, când a ratat calificarea în grupele Conference League, echipa lui Gigi Becali ar putea pierde și banii de la sponsorul principal.

Firma de asigurări City Insurance ar fi la un pas de procedura de faliment, informează Hotnews. Astfel, City Insurance, la un pas de procedura de faliment: Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că în conturile firmei nu au intrat cele 150 milioane de euro, bani care erau necesari pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment și capitalizarea companiei.

Sponsorul FCSB riscă falimentul

La finalul lunii august, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară explica ce riscă firma dacă suma nu intră în conturi: „Dacă banii promiși nu intră în conturile companiei, aplicăm prevederile legale, adică declanșăm procedura retragerii autorizației de funcționare și intrarea în faliment”, a spus Cristian Roșu.

1,5 milioane de eurooferă City Insurance pentru FCSB pe an, dar și aceasta e condiționată de câștigarea titlului și de prezența într-o grupă europeană

Cum a ajuns City Insurance sponsor la FCSB cu ajutorul lui Hrebenciuc

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă. 

Cu Becali în pușcărie, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

Biserica Ortodoxă a Greciei ar sta în spatele unui fond care a preluat recent City Insurance.

„Știu doar că au vândut, dar nu știam la cine. Nu am treabă cu afacerile lor. Mie mi s-a spus că se vinde și am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, spunea Becali în aprilie 2021.

800 de mii de euro pe ane suma pe care o primește FCSB din partea lui Betano, sponsorul secundar al clubului

VIDEO Derby în Liga 1! Totul despre FCSB - Dinamo

Citește și:

Transferul lui Budescu la FCSB pus la îndoială: „Nu cred că poate face diferența”

Constantin Budescu e printre bogații Ligii 1! » TOP 10 cel mai bine plătiți fotbaliști din campionat

Playtech: Țara din Europa în care nu ai voie să pui sare în mâncare. Obiceiul ciudat pe care îl au oamenii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă