Veste proastă de la meteorologi. Vin zile cu ger și vânt puternic

1 săptămână in urmă 7

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 11:35

120 citiri

Meteorologii au anunţat marţi, 11 ianuarie, vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, până joi după-amiază. Minimele vor ajunge şi la minus 18 grade Celsius.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în zece judeţe. Rafalele vor ajunge şi la 75 de kilometri la oră, în special în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral.

Meteorologii anunţă, până joi, la ora 18.00, vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea, dar şi intensificări ale vântului.

”Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative”, a transmis, marţi, ANM.

Sursa citată a precizat că vântul va mai avea intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri (11/12 ianuarie) şi pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare şi restrângere ca arie.

De asemenea, ANM a emis, marţi, o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 23.00.

”Vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 65 – 75 de kilometri la oră”, a transmis ANM.

Avertizarea este valabilă în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Citeste si:

Vine gerul! Meteorologii anunță frig, vânt puternic, lapoviță și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului în intervalul 10 ianuarie, ora 10.00, până pe 12 ianuarie, la ora 10.00....

Cod galben de vânt puternic, de marţi seară. Care sunt județele afectate

Meteorologii au emis Cod galben privind intensificări ale vântului, începând de marţi seară, 4 ianuarie, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, dar şi în zona joasă a judeţelor...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă