Veste bună pentru minerii din Hunedoara. După lungi așteptări, au primit sumele de bani corespunzătoare pentru tichetele de masă pe ultimele zece luni, dar şi pentru transport

1 lună in urmă 2

Minerii și energeticienii CEH au primit, după lungi așteptări, restanțele în bani pentru transport și tichetele de masă. Energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara și minerii au primit, vineri, sumele de bani mult dorite. Angajații așteptau banii pentru tichetele de masă pe ultimele zece luni. De asemenea, pe o perioadă de nouă luni, au primit banii și pe transportul la locul de muncă, a informat Instituția Prefectului.

Veste bună pentru minerii și energeticienii din Hunedoara

Octavian Băgescu este directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara. Potrivit acestuia, ordinile de plată au fost întocmite de către angajații instituției și trimise către trezorerie. Acest lucru s-a întâmplat joi, astfel că banii au intrat vineri în conturile beneficiarilor. Suma totală este de 9,54 milioane de lei. Din această sumă, Guvernul României a plătit 3.995 de angajați ai complexului energetic.

Pentru a primi suma de bani, angajații CEH au ieșit la protest. Timp de șase zile, până pe 22 februarie, aceștia au protestat deoarece nu și-au primit la timp salariile cuvenite pe luna ianuarie. De asemenea, au protestat și pentru drepturile bănești în ceea ce privește transportul la locul de muncă și tichetele de masă. Angajații nu le-au primit de mai bine de zece luni de zile.

„Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a promis liderilor sindicali mineri că până în data de 26 februarie vor fi plătite drepturile bănești restante, mulțumește ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru rezolvarea în timp scurt a solicitărilor salariale ale minerilor și energeticienilor hunedoreni. Astfel, au fost respectate toate acordurile semnate cu reprezentanții minerilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Plata drepturilor angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara a fost efectuată conform unei dispoziții semnată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, dar și conform HG 51/ 24.02.2021.

The post Veste bună pentru minerii din Hunedoara. După lungi așteptări, au primit sumele de bani corespunzătoare pentru tichetele de masă pe ultimele zece luni, dar şi pentru transport appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă