Verdictul dat de La Liga, după ce jucătorii Valenciei au părăsit terenul în meciul cu Cadiz din cauza unor presupuse insulte rasiste

1 lună in urmă 15

  • Liga 1: Dinamo - Academica Clinceni, vineri, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - Chindia, vineri, 20:30, Digi Sport 2

Concluzia La Liga, în cazul lui Mouctar Diakhaby

"După analizarea tuturor elementelor, nicio dovadă nu a fost găsită în niciuna din probele disponibile La Liga referitoare la faptul că jucătorul Juan Torres Ruiz (Juan Cala) l-ar fi insultat pe Mouctar Diakhaby în termenii denunţaţi", a indicat La Liga într-un comunicat difuzat vineri dimineaţă.

La Liga susţine că a analizat "arhivele audiovizuale şi digitale disponibile, benzile de sunet de la meci, imaginile captate şi ceea ce a putut fi difuzat pe diverse reţele sociale", fără să găsească nimic.

La Liga a adăugat că a apelat la o firmă specializată, care a realizat o analiză de citit pe buze şi un studiu comportamental al jucătorilor Juan Torres Ruiz (Juan Cala) şi Mouctar Diakhaby şi a decis să claseze dosarul, din lipsă de probe.

Conform postului spaniol de radio Cope, Cala ar fi fost înregistrat în timp ce-i spune lui Diakhaby "Rahat, lasă-mă în pace", după care a fost auzit spunând "Scuze, nu te supăra".

La Liga a comunicat rezultatul anchetei sale cluburilor implicate, Cadiz şi Valencia, şi autorităţilor competente.

Fotbaliştii Valenciei au părăsit terenul în meciul cu Cadiz

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) va avea ultimul cuvânt în acest caz, fiind de competenţa sa să ia eventuale sancţiuni disciplinare faţă de jucători, deschizând o "procedură extraordinară" împotriva lui Juan Cala.

Juan Cala, fotbalistul lui Cadiz, a negat marţi, într-o conferinţă de presă, că i-ar fi adresat insulte rasiste lui Mouctar Diakhaby, jucătorul Valenciei, în timpul meciului de duminică dintre cele două echipe, din campionatul Spaniei.

"Nu ştiu ce crede el că a auzit. Fie a auzit prost, fie inventează tot. I-am spus doar să mă lase în pace. Pentru mine nu e nicio problemă să mă întâlnesc cu el ca să avem o explicaţie. Nu există rasism în fotbalul spaniol, toţi avem cinci sau şase coechipieri de culoare. Dar sunt linşat public, sunt ameninţat: toate acesta sunt un circ. Nu este adevărat că am propus să-mi cer scuze pentru ca Diakhaby să reia meciul, fiindcă n-am făcut nimic condamnabil. Nu există nicio dovadă şi-l voi da în judecată pe preşedintele Valenciei pentru defăimare", a declarat fundaşul lui Cadiz.

Fotbaliştii Valenciei au părăsit terenul după circa o jumătate de oră de joc, clubul oaspete invocând pe Twitter remarci rasiste la adresa fundaşului francez Mouctar Diakhaby. Acesta s-a oprit din joc pentru o dispută cu Juan Cala. Cei doi au început să-şi adreseze injurii, apoi Diakhaby i-a spus arbitrului că părăseşte terenul de joc, fiind urmat de toţi coechipierii săi.

Meciul s-a reluat din minutul 37, fără Diakhaby, rămas la vestiare şi înlocuit de Hugo Guillamon, dar cu Juan Cala pe teren la Cadiz, care s-a impus în final cu scorul de 2-1. Cala, autorul primului gol al gazdelor, a fost înlocuit la pauză.

Etichete: valencia , rasism , mouctar diakhaby
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă