Věra Jourová cere platformelor online să depună eforturi suplimentare împotriva dezinformării privind vaccinurile anti-COVID-19

1 săptămână in urmă 1

Vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, s-a întâlnit luni cu reprezentanții Facebook, Google, TikTok, Twitter și YouTube pe tema dezinformărilor din jurul vaccinurilor împotriva coronavirusului, fiind prelungită cu încă 6 luni perioada în care platformele online vor face raportări.

Platformele online care au semnat Codul de bune practici privind dezinformarea s-au angajat să raporteze, inițial timp de 6 luni de zile, despre măsurile luate împotriva mesajelor care dezinformează. Această perioadă a fost prelungită pentru încă 6 luni.

Věra Jourová, vicepreședinte pentru valori și transparență, a declarat că platformele online trebuie să ia măsuri „substanțiale” pentru a preveni dezinformarea „dăunătoare” care are ca scop subminarea „lupta noastre comune împotriva virusului”.

„Am convenit că trebuie consolidată cooperarea între autoritățile publice și platformele online pentru a identifica dezinformarea într-un mod mai eficient și pentru a promova anunțurile legate de domeniul sănătății din partea autorităților”, a spus Jourová, potrivit unei informări a Comisiei.

„Am insistat asupra importanței sprijinirii mass-media și a societății civile care joacă un rol crucial în furnizarea de informații verificate”, a mai spus vicepreședintele Comisiei Europene.

Věra Jourová va discuta pe același subiect cu statele membre marți, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă