Venitul minim de incluziune, propus pentru finanțare din fonduri europene / Pentru ce proiecte mai dorește Ministerul Muncii să obțină bani prin PNRR

2 săptămâni in urmă 15

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat joi câteva dintre proiectele sociale prioritare pe care Ministerul dorește să le finanțeze cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)și prin programele operaționale, printre acestea fiind un pachet de sprijin care include venitul minim garantat și servicii medicale, consiliere și mediere, precum și venitul minim de incluziune, care corelează trei tipuri de beneficii sociale.

„Din datele pe care le avem în momentul de față, din cei 413 000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155 000 sunt copii care trăiesc în sărăcie și care au risc de abandon școlar. Programul de sprijin pentru copii, pe care îl avem în lucru, se adresează atât copiilor din familiile beneficiare de venit minim garantat, cât și celor cu părinții încadrați în muncă, dar ale căror venituri îi plasează la limita sărăciei. Pachetul de sprijin va include atât ajutor material care să le asigure condiții decente de viață și acces la educație, cât și servicii medicale, consiliere și mediere”, a explicat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Un alt proiect pe care Ministerul Muncii dorește să îl finanțeze din bani europeni este venitul minim de incluziune, formă de sprijin care va corela trei tipuri de beneficii sociale: venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire.

„De această formă de sprijin ar urma să beneficieze și persoanele care au o încadrare pe piața muncii, dar ale căror venituri în familie rămân la un nivel foarte scăzut. Având în vedere impactul bugetar pe care îl presupune, ne-am propus să identificăm și să folosim oportunitatea finanțării europene”, a mai scris Turcan.

Digitalizarea instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii presupune o investiție care poate fi susținută prin PNRR, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a participat joi la dezbaterea ”Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili” organizată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în cadrul consultărilor pentru actualizarea PNRR.

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă