Veneția, în noroi, după ce faimoasele canale au secat din cauza mareei joase

1 lună in urmă 1


Veneția, iubită în întreaga lume pentru canalele sale și arhitectura istorică a trăit întotdeauna într-un echilibru fragil între mareele joase și cele înalte, care creează de obicei variații de aproximativ jumătate de metru față de nivelul mării, scrie BBC. 


Zilele acestea, din cauza mareei neobișnuit de joase, multe din celebrele canale ale orașului italian au rămas fără apă.


Imaginile difuzate de postul britanic BBC, de postul irlandez RTE și de agențiile de presă arată gondole care au rămas în noroi, pe fundul canalelor secate.Imaginile sunt într-un contrast puternic cu cele din ianuarie, când Veneția a fost inundată de o maree de aproape un metru și jumătate, după ce sistemul de protecție nu a fost activat.


În noiembrie 2019, Veneția a înregistrat cel mai ridicat nivel de apă din ultimii 50 de ani, care, conform specialiștilor, este un rezultat direct al schimbărilor climatice. Au fost cele mai grave inundații din ultimii 150 de ani.


Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)Canalele din Veneția au secat (Foto Profimedia)

Foto principal: Captură videoCiteşte Articolul Întreg pe Sursă