Vedetele voleiului pe plajă boicotează un turneu în Qatar, după interdicţia de a purta bikini

1 lună in urmă 1

Vedetele voleiului pe plajă boicotează un turneu în Qatar. „Noi suntem aici pentru a ne face treaba, dar suntem împiedicate să ne purtăm ţinuta de muncă„, a justificat Karla Borger, duminică seara, pentru postul public german de radio Deutschlandfunk.

Este singura ţară şi singurul turneu unde guvernul ne spune cum să ne facem treaba. Noi vom critica asta„, a adăugat Borger, vicecampioană mondială.

Citeşte şi: SCANDAL IMENS în sportul românesc! Antrenor de volei, acuzat de pornografie infantilă şi şantaj la adresa jucătoarelor MINORE

Qatarul va organiza în luna martie un turneu al Federaţiei internaţionale de volei pe plajă (FIVB), fiind pentru prima oară când micul stat din Golf va găzdui un turneu feminin sub egida FIVB, după ce a mai organizat o competiţie masculină şi în 2019 Jocurile Mondiale de plajă în care jucătoarele au fost autorizate să poarte costume de baie.

Jucătoarele au fost invitate să poarte tricouri şi pantaloni lungi, mai degrabă decât costume de baie, o decizie motivată, conform Federaţiei internaţionale, de „respectarea culturii şi tradiţiilor ţării gazdă„.

Citeşte şi: Căpitanul naţionalei Belgiei, fostă jucătoare la CSM Târgovişte, lucrează la un supermarket

Însă Federaţia qatariană de volei pe plajă (QVA), organizatoarea turneului, a asigurat într-un comunicat că nu a făcut nicio solicitare în acest sens.

Noi ne dorim ca toate sportivele să fie binevenite şi vom respecta codul stabilit de Federaţia internaţională„, a precizat forul qatarian, potrivit Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă