Vedetă cu greutate, amendată cu 20.000 de euro pentru rasism. Pe cine ar fi jignit

3 săptămâni in urmă 22

O vedetă cunoscută a fost amendată pentru rasism. Un personaj cunoscut oamenilor din lumea întreagă trebuie să scoată nu mai puțin de 20.000 de euro din buzunare pentru o remarcă nepotrivită. Despre cine este vorba și pe cine ar fi jignit?

Star internațional, amendat cu 20.000 de euro pentru rasism

Brigitte Bardot a fost amendată cu 20.000 de euro pentru rasism. Celebra actriță de referință în rândul frumuseților din toate timpurile și în actorie i-a șocat pe fani cu o remarcă deloc potrivită. Concret, aceasta i-a caracterizat în 2019 pe locuitorii din insula Reunion drept „autohtoni care şi-au păstrat genele sălbatice”.

Aceasta a fost condamnată în cursul zilei de joi de tribunalul din Saint-Denis la plata a 20.000 de euro pentru injurii rasiale. Bruno Jacquelin este atașatul de presă al actriței care este urmărit penal pentru complicitate la injurii publice, fiind la rândul său condamnat de justiție la 4.000 de euro amendă.

Parchetul a cerut o amendă de 25.000 de euro pe data de 7 octombrie împotriva actriței și suma de 5.000 de euro împotriva colaboratorului său. Creatoarea unei fundații care îi poartă numele actrițe și se ocupă cu protecția animalelor i-a trimis în martie 2019 o scrisoare lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion.

Aceasta susținea că este e “invadată de scrisori (…) care denunţă actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor“, Brigitte Bardot a declarat ulterior că “autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici“.

Remarca făcută de cunoscuta artistă a provocat un val de reacții negative pe insula franceză. Ministrul francez pentru Teritoriile de peste mări din acel moment i-a trimis o scrisoare deschisă actriței.

„Rasismul nu este o opinie, este o infracţiune“, a afirmat oficialul. Brigitte Bardot le-a cerut scuze public locuitorilor insulei și și-a justificat furia prin ceea ce ea crede a fi ‘soarta tragică’ a animalelor de acolo.

Nou scandal de rasism la Slavia Praga

Antrenorul secund Pavel Rehak este acum acuzat de către un jucător de la Viktoria Plzen de rasism. Columbianul spune că antrenorul l-a făcut ‘maimuță’ în timpul unui meci.

  • „Acest prost m-a făcut maimuță. Sper să nu-l întâlnesc singur pe stradă, îi sparg fața”, a scris Mosquera pe Instagram

“Comportamentul extrem de vulgar al unor membri din staff-ul echipei gazdă, pe toată durata partidei, a fost complet nedemn. Totul a culminat cu faptul că jucătorul nostru Jhon Mosquera a trebuit să suporte un limbaj abuziv nu doar din partea spectatorilor, cât și din partea unui membru al staff-ului gazdelor.

Viktoria Plzen este alături de Jhon Mosquera. Cerem investigarea acestui incident și pedepse dure pentru persoanele vinovate. Putem accepta o înfrângere pe teren, dar nu putem tolera aceste manifestări”, este comunicatul clubului din Plzen.

The post Vedetă cu greutate, amendată cu 20.000 de euro pentru rasism. Pe cine ar fi jignit appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă