Vechiul palet din lemn revine în forţă în contextul exploziei comerţului electronic

3 săptămâni in urmă 10

După ce a purtat cu modestie povara economiei mondiale după cel de-al doilea război mondial, umilul palet de lemn începe în sfârşit să primească respectul pe care îl merită, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Cererea pentru platforme utilizate la transportul unei game largi de produse, de la bunuri de consum la ingrediente industriale, este în creştere pe fondul exploziei comerţului electronic, ceea ce obligă retailerii şi producătorii să extindă depozitele şi să majoreze stocurile. În acelaşi timp, există o ofertă limitată pentru două ingrediente cheie pentru producţia de paleţi de lemn, mâna de lucru şi lemnul ieftine, iar costurile cu cuiele sunt şi ele în creştere.

Rezultatul este că preţurile la paleţi de lemn au atins un nivel record, potrivit unui index calculat de Departamentul american al Muncii, iar indicatorii europeni arată şi ei creşteri mari din Marea Britanie şi până în Germania. Analiştii estimează că piaţa va rămâne una fierbinte având în vedere că lucrările de construcţii ating un nivel de vârf primăvara iar campaniile de vaccinare Covid-19 vor ajuta la redeschiderea restaurantelor şi a spaţiilor unde au loc evenimente, ceea ce va provoca presiuni inflaţioniste de-a lungul lanţurilor de aprovizionare.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă