Vaticanul a anuntat ca nu va binecuvanta casatoriile homosexuale. Declaratia a fost aprobata de Papa Francisc

1 lună in urmă 1

Vaticanul a anuntat in cursul zilei de luni, 15 martie, ca Biserica Catolica nu va binecuvanta uniunile homosexuale. Declaratia, aprobata de Papa Francisc, ameninta sa largeasca prapastia dintre biserica si o mare parte a comunitatii LGBTQ, opineaza jurnalistii de la CNN.

Sfantul Scaun s-a referit luni la homosexualitate ca la o "alegere", a sugerat ca este un "pacat" si a spus ca "nu poate fi recunoscuta ca fiind ordonata in mod obiectiv" planurilor lui Dumnezeu.

"Binecuvantarea uniunilor homosexuale nu poate fi incuviintata", a notat in declaratie biroul doctrinar superior al Vaticanului, Congregatia pentru Doctrina Credintei. Dumnezeu "nu binecuvanteaza si nu poate binecuvanta pacatul", s-a adaugat in declaratie, arata libertatea.ro.

Papa Francis a aprobat aceasta nota.

"Nu este ingaduit sa acordam binecuvantare relatiilor sau parteneriatelor, chiar si stabile, care implica activitate sexuala in afara casatoriei, cum este cazul uniunilor dintre persoane de acelasi sex", se spune in comunicat.

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă