Vasile Dîncu: PSD-ul ar trebui să dea premierul. "Se poate guverna în această formulă dacă şi peneliştii fac un efort”

3 săptămâni in urmă 19

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 16:36

164 citiri

 PSD-ul ar trebui să dea premierul. "Se poate guverna în această formulă dacă şi peneliştii fac un efort”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat joi, 4 noiembrie, la Parlament, înainte de întâlnirea PNL-PSD, pentru negocierea unei majorităţi parlamentare, că PSD-ul ar trebui să dea premierul şi a menţionat că se poate guverna în această formulă, dacă şi ”peneliştii fac un efort”.

Din delegaţia PSD fac parte preşedintele Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea.

Vasile Dîncu a precizat că la întâlnirea cu cei de la PNL se va discuta despre chestiuni de compatibilitate, generale, care ţin de programul de guvernare şi a arătat că formaţiunea trebuie să dea premierul.

Întrebat dacă PSD ar trebui să guverneze cu PNL, Dîncu a spus că, dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”.

Acesta nu a dorit să comenteze nici varianta în care nu va fi nominalizat un premier de la PSD. ”Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte”.

Despre afirmaţiile anterioare potrivit cărora PSD nu ar trebui să vină cu o propunere de premier, Vasile Dîncu a spus că afirmaţia sa a fost făcută în condiţiile din acel moment, când era vorba de o guvernare minoritară. ”S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi”, a spus el.

Mai mult, acesta nu a dorit să precizeze dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor Executiv PNL-PSD. ”Nu am vorbit despre portofolii”, a arătat el.

Citeste si:

 Discuţii între liberali şi social-democraţi. PNL vrea majoritate în jurul unui premier liberal, PSD vine la Cotroceni cu o propunere proprie

Reprezentanţii PNL şi cei ai PSD se reunesc, joi, 4 noiembrie, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni....

 „Sunt în domeniul sănătăţii, avem pe energie”. Care ar fi numele din PSD care ar intra în guvern SURSE

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 4 noiembrie, faptul că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Întrebat dacă ar trebui să revină...

Digi24.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă