Vasile Dîncu, despre o posibilă fuziune a PSD cu partidul lui Victor Ponta: Nu am stabilit acest lucru, dar e posibil

3 săptămâni in urmă 24

Vasile Dîncu nu exclude o colaborare a PSD cu Pro România, partidul lui Victor Ponta. Declaraţia a venit în contextul vizitei fostului premier la sediul PSD.

„Nu am stabilit aşa ceva (fuziune n.red.). Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar sunt posibile. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a declarat Vasile Dîncu la Profit News.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: Este necesar un certificat verde. Nu ne putem permite multă vreme să fim idioții Europei

Vă reamintim că Vasile Dîncu declara la începutul acestui an că PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de „dirijor” al stângii politice.

„Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiştii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga. (…) ”, a mai spus Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a afirmat că „foarte mulţi” dintre cei care au plecat din PSD către Pro România „se întorc acum” în PSD şi afirmă că vede în Pro România „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor.

„Să vedem ce formă va găsi Victor Ponta pentru a ţine partidul în picioare pentru că este greu să ţii un partid când nu eşti partid parlamentar. (…) Mie îmi pare rău că  nu am reuşit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a făcut să pierdem alegerile la Bucureşti. El ştie foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru”, a afirmat Dîncu în acest context.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă