Vasile Dîncu, despre o guvernare PNL-PSD: „Dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”

4 săptămâni in urmă 27

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat, joi, la Parlament, înainte de întâlnirea PNL-PSD, pentru negocierea unei majorităţi parlamentare, că PSD-ul ar trebui să dea premierul şi a menţionat că se poate guverna în această formulă, dacă şi „peneliştii fac un efort”.

Întâlnirea celor două partide are loc la ora 16:00, la Salonul Spaniol din Camera Deputaţilor.

Din delegaţia PSD fac parte preşedintele Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea.

Vasile Dîncu a precizat că la întâlnirea cu cei de la PNL se va discuta despre chestiuni de compatibilitate, generale, care ţin de programul de guvernare şi a arătat că formaţiunea trebuie să dea premierul.

Întrebat dacă PSD ar trebui să guverneze cu PNL, Dîncu a spus că, „dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”.

Dîncu nu a dorit să comenteze nici varianta în care nu va fi nominalizat un premier de la PSD. „Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte”.

Despre afirmaţiile anterioare potrivit cărora PSD nu ar trebui să vină cu o propunere de premier, el a spus că afirmaţia sa a fost făcută în condiţiile din acel moment, când era vorba de o guvernare minoritară.

„S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi”, a spus el.

El nu a dorit să precizeze dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor Executiv PNL-PSD. „Nu am vorbit despre portofolii”, a arătat el.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă