Vasile Dîncu, despre „ipocrizia lui Cîțu” care vrea să negocieze „cu orice partid dispus să susțină guvernul”: El trebuia să plece. Cîțu este pe ducă. Mult timp nu va mai conduce guvernul

3 săptămâni in urmă 26

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că discursul noului președinte al PNL, premierul Florin Cîțu, e ipocrit, după ce acesta s-a manifestat interesat să încheie o înțelegere inclusiv cu PSD, „cu orice partid dispus să-i susțină guvernul”.

„…Ipocrit Florin Cîțu prin acest discurs al său, parcă mai ieri PSD era cel mai periculos partid…” a comentat Dîncu, referindu-se la promisiunule lui Cîțu de la Congresul PNL, prin care se angaja în fața delegaților că nu va face niciodată o alianță cu PSD.

„Să negocieze Cîțu cu toate partidele, cum zice… În ce ne privește noi nu ne-am manifestat vreodata interesul de a negocia cu el și nici nu se va întâmpla acest lucru”, a susținut Dîncu în emisiune la Digi24.

Liderul social-democart a continuat, apreciind că Florin Cîțu „este pe ducă” și că el „nu va mai conduce mult timp guvernul”.

„Cîțu trebuia să plece în mod normal…Oricum, el este pe duca, nu va mai conduce mult timp Guvernul”, a afirmat Vasile Dîncu.

Social-democratul a adăugat că nu există nicio strategie pentru partid în susținerea unui guvern minoritar – chiar dacă a admis că nici alegerile anticipate nu reprezintă o alternativă în acest moment, având în vedere problemele cu care se confruntă țara.

O variantă ar fi ca Iohannis, „actorul principal” în această criză politică , să desemneze un premier de la PSD, arată Dîncu.

„Iohannis – actorul principal – va trebui să desemneze din nou un premier, după ce va cădea Guvernul Cîțu, pentr că acest guvern va cădea (…)”, a spus Dîncu, sugerând că acela e momentul ca un membru PSD să preia guvernarea, pentru că oricum social-democrații nu-și vor permite „nici pe față nici pe la spate să facă vreo înțelegere cu PNL și nici nu va susține un guvern minoritar”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă