Vasile Dâncu: E suspectă tăcerea lui Iohannis. Dacă ne reevaluează și o să invite PSD la guvernare, nu vom intra pe ușa din dos

3 săptămâni in urmă 9

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a declarat la Digi24 că PSD nu va susține un guvern minoritar și că dacă se va ajunge ca președintele Iohannis să cheme din nou partidele la consultări și să reevalueze PSD, partidul nu va face compromisuri și nu va intra pe ușa din dos. 

Vasile Dâncu a declarat că România traversează nu numai o criză politică, ci și o criză guvernamentală gravă, în contextul în care că în plină pandemie nu avem ministru al Sănătății: "Soluția cu un premier care e interimar nu e o soluție pentru sistemul de sănătate. Este o criză puternică de natură guvernamentală".

Întrebat dacă PSD va vota un guvern PNL minoritar, Dâncu a răspuns că o asemenea soluție nu a fost stabilită și că o decizie va fi luată în funcție de rezultatul discuțiilor de luni din Coaliție.

"Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă.

Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen.

Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă", a afirmat președintele Consiliului Național al PSD.

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă