Vasile Barbu, președintele ANPP: Ministrul Sănătății și conducerea ISU trebuie SCHIMBAȚI. Președintele să nu mai joace Lambada cu România

2 săptămâni in urmă 8

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 09:21

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Soluția este prevenția. Al 4 incendiu în decurs de un an de zile. Nu se face nimic legat de prevenție. <<Cauzele vor fi subiectie sau obiective>>, zicea ministrul Sănătății. Mi-am dat seama că discutăm doar vorbe. Avem aproape 2 ani de zile de când utilizăm terapia cu oxigen fie în saloane, fie în ATI. Soluțiile le știm, din calasa a VII-a am învață – ce caută în saloane materiale care iau foc ușor? De ce, într-un asemenea salon, infirmieră s-a dus după atâtea ore să îi pună masca pacientului? Consecința a ținut nu doar de lipsa de terapie pentru pacient, cât și această tragedie.

Cauzele – lipsa măsuri prevenție, lipsa de supraveghere continuă a acestor instalațîi de oxigen.

Pacientul într-un asmenea salon stă de atâtea zile cu o amsca, este afectat, are și o anumită vârstă. Nu putem să aruncăm vină pe el. E normal să fie recalcitrant. Trebuie să avem empatie. Noi, acre îl îngrijim, trebuie s ail îngrijim și să luăm toate măsurile.

Să îi ținem fără apă, că stau ore întregi singuri în saloane, că nu au mâncare suficientă, că nu li se aplică tratamentele corecte. Cum vreți să fie ei?

Ministrul sanatii tb să fie schimbat – Cseke a dezamăgit și de ac dată. Nuâ re nciio legătură cu sanatarea.

Președintele să intervină să nu mai joace lambada cu România.

Să luăm amsuri în deea ce privește prevenția pt că instituția care intruma și reglementează e ISU, care demult nu mai e o instituție cu specialiști. Tb schimbate conducrea ISU. Luate măsuri urgențe ac ISU să fie o instituție care să își afca treaba. Atribuțiile sale nu sunt respecatte. De aceea am avut atâtea incendii

Până da ISU autorzatii se întâmplă ce se întâmplă. Instituția călărește acii albi în situații de dezastru", a afirmat Vasile Baru, la Realitatea PLUS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă