Vasile Barbu, la România în Realitate: „USR să ceară în primul rând schimbarea acestui ministru incapabil al Sănătății”

1 lună in urmă 9

 Sabin Cirnovean, INQUAMEvacuare Spital Foisor - sursa foto: Sabin Cirnovean, INQUAM

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor a vorbit și depsre faptul că bolile ortopedice sunt la fel de urgente precum coronavirusului. Vasile Barbu a menționat, în emisiunea România în Realitate, și faptul că Spitalul Foișor beneficiază de un manager de excepție. Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor a precizat că USR-PLUS ar trebui să ceară demisia lui Vlad Voiculescu și nu pe cea a managerului de la Spitalul Foișor.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 13:51

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Vasile Barbu: „Spitalul de Oftalmologie este pe lista COVID a domnului Voiculescu. La fel și Institutul Fundeni. La Foișor s-au tratat pacienți COVID, dar cu probleme ortopedice. O afecțiune ortopedică poate crea mari probleme.  Boala ortopedică trebuie rezolvată, nu doar boala COVID. Îi nenorocim pe niște oameni pentru ca cineva să-și manifeste răzbunarea. Spitalul Foișor este unul dintre cele mai organizate spitale. La fel și Universitar, Floreasca, Elias. Acolo sunt manageri de excepție. USR să ceară în primul rând schimbarea acestui ministru incapabil, nu schimbarea managerului de la Foișor. (...) În noaptea evacuării am discutat cu aparținători. Erau revoltați pe Vlad Voiculescu și pe Raed Arafat.”

De ce a fost evacuat Spitalul Foișor vineri seara?

Vasile Barbu a explicat și de ce s-a acționat atât de târziu la evacuarea Spitalului Foișor.

Vasile Barbu: „La 16:10 a intrat dispoziția. Nu poți face externare, fără registrator. Au chemat oameni de acasă, unii erau plecați. Unii au ajuns seara târziu, e nevoie să se facă scrisori medicale. Medicii au fost chemați de acasă. De aceea a durat așa mult. Membrii familiei au venit de la distanțe mari, mai mult de 150 de kilometri.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă