Vasile Barbu, acuzație GRAVĂ la adresa ministrului Vlad Voiculescu! „Ministrul a intrat în posesia unor date cu caracter personal”

1 lună in urmă 110

 Sabin Cirnovean, INQUAMEvacuare Spital Foisor - sursa foto: Sabin Cirnovean, INQUAM

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor a lansat, în emisiunea România în Realitate, ipoteza unui abuz în serviciu în cazul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Barbu spune că politicianul USR-PLUS ar fi putut accesa date confidențiale fără un acord GDPR clar exprimat.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 14:08

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Vasile Barbu: „Ministrul a intrat în posesia unor date cu caracter personal. Doar o parte din pacienții de la Foișor au fost sunați de ministrul Voiculescu. (...) Ceilalți pacienți au fost sunați de alți oameni, probabil consilieri ai domnului Voiculescu. Le-au cerut să fie solidari cu pacienții COVID. O parte din pacienți au plecat cu pansamente, unii aveau infecții osoase. Au fost pacienți operați, cu cancer pe os. Acești pacienți au fost duși acasă, o parte au fost duși în spitale. O parte au plecat fără ambulanțe. Serviciul Ambulanță București îi putea duce acasă. Evacuarea spitalului nu a fost făcută de conducerea de la Foișor, ci de DSU. La Vlad Voiculescu s-ar putea să fie un abuz în serviciu, prin acces la date confidențiale. Vom vedea ce vor spune avocații. Nu știm dacă GDPR și-a dat acordul. Este inadmisibil! Oamenii au plecat fără medicamente. Acolo  se tratau și pacienți cu cancer osos, cu TBC.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă