Vârsta optimă la care copiii ar trebui să vorbească. Mare atenție! Televizorul dăunează dezvoltării limbajului

1 lună in urmă 1

Potrivit lui Aurelian Ciocan, în jurul vârstei de patru ani un copil ar trebui să vorbească, să aibă foarte multe cuvinte în bagaj și să vorbească în propoziții.

Dacă sunt anumite probleme de sunete cel mai indicat ar fi ca cel mic să beneficieze de sprijinul unui profesionist, susține el.

Când ajungem la un logoped

Copilul trebuie dus la logoped dacă are un sunet sau mai multe afectate, dacă are probleme de ritm, dacă vorbește prea repede sau prea rar sau dacă vorbim de bâlbâială.

Logopedul este terapeutul care se ocupă dedicat pentru problemele de comunicare, tot ceea ce înseamnă limbaj, achiziția limbajului, folosirea lui și corectarea defectelor de vorbire. În caz de alte probleme, logopedul va îndruma părinții către un specialist, a spus logopedul Aurelian Ciocan la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”.

Cele mai afectate sunete din limbaj sunt ”s” și ”r”

Părintele are un rol extrem de important. Încă de bebeluș e important ca mama, tatăl, cei din jurul copilului să comunice constant cu copilul, să-i vorbească, să-i citească, să-i cânte și să-i descrie obiectele din jur.

Mare atenție! Televizorul dăunează dezvoltării limbajului

În ultimii ani este o avalanșă și o manie în cazul unora dintre părinți să lase copii la desene animate. Acolo doar ascultăm, iar într-un dialog este stimulată vorbirea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă