Varianta "Mutu selecționer", una nerealistă, conform unui membru al Generației de Aur: "Hai să fim serioși"

1 săptămână in urmă 18

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Decizia lui Rădoi pare că nu poate fi întoarsă, cel puțin dacă ne luăm după declarațiile sale, iar variantele de înlocuire au apărut deja. Printre ele, și numele lui Mutu, recent despărțit de U Craiova 1948.

Florin Prunea, neconvins de varianta Mutu selecționer

Fostul președinte de la Dinamo și membru al Generației de Aur, Florin Prunea, spune că Adrian Mutu trebuie să mai dovedească ca antrenor până să aibă pretenția de a prelua banca naționalei României.

"Hai să fim serioși cu Mutu! Trebuie să confirme. Cei pe care i-ați spus (n.r.: - Boloni, Olăroiu, Dan Petrescu) sunt imposibil de abordat din punct de vedere financiar. Federația este în colaps!

Trebuie să plătești oamenii, să îți aduci profesioniști, să îi lași trei-patru ani să muncească. Când ai întors capul, te-au și executat. Lucrezi cu niște oameni la Federație în care nu poți avea încredere", a spus Florin Prunea, conform Pro X.

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la naționala României

Contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie, iar selecționerul este decis să nu accepte o ofertă de prelungire a înțelegerii venită din partea Federației Române de Fotbal, deși a mărturisit că nu are nimic să reproșeze conducerii.

Antrenorul nu are nicio ofertă să antreneze altă echipă, dar spune că mandatul său la echipa națională este ”un ciclu care s-a încheiat” și nimic nu îl poate face să revină asupra deciziei de a părăsi naționala.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Etichete: romania , adrian mutu , selectioner , florin prunea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă