Varianta Lambda a coronavirusului a apărut. Ce spun specialiștii despre ea

2 luni in urmă 18

Varianta Delta a virusului sars-cov-2 începe deja să îngrijoreze și autoritățile vor să implementeze în acest sens a treia doză de vaccin pentru anumite categorii de persoane.

Varianta Lambda a coronavirusului a apărut

Pe de altă parte, o nouă variantă a virusului numită Lambda pune pe jar întreaga lume. Această variantă a fost descoperită în urmă cu un an în Peru și acum se răspândește în America de Sud.

Specialiștii în sănătate spun că este mai contagioasă și mai rezistentă la anticorpii oferiți de vaccin.

Potrivit Reuters, dintre cei infectați cu varianta Delta, cei care s-au vaccinat cu ambele doze și au luat această tulpină sunt la fel de contagioși ca cei nevaccinați.

Mai mult, într-o provincie din Wisconsin, după ce varianta Delta a devenit răspândită, cercetătorii au analizat încărcăturile virale din gât și nas obținute de la cei infectați.

Ei au aflat că încărcătura virală este la fel, și la vaccinați și la nevaccinați, la fel și riscul de infectare a altora.

„O presupunere cheie care stă la baza actualelor reglementări de încetinire a răspândirii COVID este că cei vaccinați prezintă un risc foarte scăzut de răspândire a virusului la alții”, spune Katarina Grande, co-autoarea studiului de la Public Health Madison & Dane County din Madison, Wisconsin.

În același studiu se arată că „vaccinații ar trebui să ia aceleași măsuri pentru a preveni răspândirea cum le sunt impuse și celorlalți. Într-un studiu din Singapore, cercetătorii spun că deși încărcăturile sunt la fel, ele ar scădea mai rapid în cazul oamenilor vaccinați, cel puțin asta s-a întâmplat în grupul studiat.

Cele două studii nu au fost încă validate științific.  Experții japonezi consideră că Lambda „poate deveni o potențială amenințare pentru societatea umană”.

Tocmai de aceea, a treia doză de vaccin ar putea oferi mai mulți anticorpi pentru a lupta cu această tulpină a virusului.

La cei vaccinați cu schemă completă care nu au luat virusul, o a treia doză din Pfizer sau Moderna poate crește nivelul de anticorpi care să lupte cu noile variante de virus, au spus cercetătorii de la Universitatea Rockefeller.

Ei spun că la cei care au avut covid-19, imunitatea evoluează în primul an de după boală.

The post Varianta Lambda a coronavirusului a apărut. Ce spun specialiștii despre ea appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă