Variantă discutată în ședința PSD: partidul depune moțiune numai dacă semnează și USR PLUS

1 lună in urmă 21

Liderii PSD discută la această oră strategia pentru criza politică. Liderii social-democrați ar vrea să depună moțiune de cenzură numai dacă USR PLUS semnează textul alături de parlamentarii PSD, susțin surse din conducerea partidului. Cât despre moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, sunt șanse mici să fie dezbătută și votată, din cauză că unele semnături ar fi nelegale, susțin sursele citate.

Sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucreţiu Romaşcanu, declara la Antena 3 că partidul său va depune propria moţiune de cenzură.

Romaşcanu a mai declarat că PSD nu va sprijini un guvern minoritar. Anunţul purtătorului de cuvânt al PSD vine după ce în cursul zilei de sâmbătă mai mulţi lideri social-democraţi au schimbat tonul în privinţa strategiei pe care partidul o va adopta în cazul iniţierii moţiunii de cenzură.

Dacă iniţial PSD părea dispus să voteze orice moţiune de cenzură, lideri precum Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu au anunţat că nu doar Florin Cîţu trebuie să plece de la guvernare, ci şi USR PLUS.

„Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodată la remorca incompetenţilor! Ce înţelegeri să fac cu cei care patronează dezastrul din Bucureşti şi din marile oraşe? Pentru mine şi sute de mii de bucureşteni, USR-Plus şi Orban înseamnă Nicuşor şi Clotilde!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.


Citeste si:

PSD anunţă oficial că va depune propria moţiune de cenzură. Va vota USR PLUS o moțiune în care propriii miniștri sunt criticați?

 Am informat oficial Comisia Europeană, SUA și Israel despre planul USR PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un ”partid neofascist, antisemit”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă