Varianta Delta împarte Noua Zeelandă în două bule de pe cele două mari insule

1 lună in urmă 11


Noul focar de COVID declanşat de tulpina Delta în Noua Zeelandă ar putea împărţi cele două mari insule ale ţării în bule separate, cu restricţii diferite, după ce nu au fost înregistrate cazuri noi în Insula de Sud a ţării, informează The Guardian.


La mijlocul lunii august, Noua Zeelanda intra în carantină totală după primul caz de infectare cu tulpina Delta, iar aceasta a fost prelungită până cel puțin la sfârșitul săptămânii, după ce numărul cazurilor a ajuns la 210.


Auckland, cel mai mare oraș, unde au fost detectate majoritatea cazurilor, va rămâne blocat până la sfârșitul lunii.


Nu au existat cazuri în Insula de Sud, dar proximativ 120 de persoane, care au fost potențial expuse la virus în locații din Auckland, se izolează în Insula de Sud.


Auckland ar putea să rămână blocat timp de câteva săptămâni, dar o divizare între Insula Nord și Insula Sud ar putea avea sens, a declarat pentru Shaun Hendy, de la Universitatea din Auckland.


Directorul general al sănătății, dr. Ashley Bloomfield, a spus că sunt luate în considerare opțiunile pentru diferite niveluri de alertă între cele două insule, însă nu vede o scădere mai jos de nivel trei al restricțiilor.


Nivelul trei este a doua cea mai dură măsură de restricţii anti-COVID, unde locurile publice rămân închise, oamenii trebuie să rămână în case, iar adunările sunt limitate la cel mult 10 persoane. Călătoria între regiuni este restricționată.


Miercuri, primarul districtului Queenstown Lakes, Jim Boult, a transmis că Insula de Sud ar trebui să treacă direct la nivelul doi. "Dacă nu avem cazuri în Insula de Sud la sfârșitul săptămânii și a trecut destul de mult de perioada de incubație, atunci este timpul să revenim un pic de normalitate", a spus acesta.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă