Vară prelungită în România: caniculă urmată de temperaturi maxime sub 30 de grade Celsius. Surpriză în septembrie

2 luni in urmă 37

Prognoză ANM Prognoză ANM

Meteorologii au emis, pentru weekend, un cod galben de caniculă în 8 județe. De la jumătatea săptămânii viitoare însă, vremea se va răci și temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă. Chiar dacă vara calendaristică se încheie în această lună, septembrie vine cu vreme frumoasă.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 15:01

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Directorul ANM, Florinela Georgescu, a precizat vineri, la Realitatea Plus, că, în unele zone, temperaturile ar putea atinge din nou 39 de grade în zilele următoare. De la jumătatea săptămânii, vremea se va răci în majoritatea regiunilor, ajungând la sub 30 de grade.

”Luni și marți va fi din nou foarte cald, temperaturile vor urca din nou în partea de sud, sud-vest a teritoriului spre 37,38 poate chiar 39 de grade.
Jumătatea săptămânii însă, pare că aduce schimbarea, în sensul pătrunderii unui front atmosferic rece pe care îl așteptăm în noaptea de marți spre miercuri. Pe lângă precipitații, acest front va aduce și o scădere a valorilor de temperatură, pe care o vom simți ca fiind destul de importantă. Miercuri și joi, probabil că vor coborî în mare parte a țării sub 30 de grade, deci o variație de până înspre 10 grade față de zilele de la începutul săptămânii.
Este posibil să rămânem cu temperaturi apropiate de normal sau poate chiar ușor sub normă până spre sfârșitul lunii august, ceea ce înseamnă, totuși, temperaturi ridicate, nu înseamnă că vine toamna sau un episod foarte rece, dar scăpăm de caniculă. Acesta este scenariul pe care îl avem în funcție de materialele de care dispunem la această oră”, a anunțat directorul ANM.

Citește și: ”Nou val de CANICULĂ peste România - Cod galben, în weekend. Harta zonelor afectate”

În septembrie, vremea va fi frumoasă.

”Luna septembrie avem semnale că va începe cu temperaturi apropiate de normal sau poate chiar puțin peste. La fel ca lunile septembrie din ceilalți ani, și anul acesta poate fi, în ansamblu, ultima lună de vară mai degrabă decât prima lună de toamnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă