Vanzarile de automobile marca Dacia au crescut cu 10,2% in primul trimestru. Modelele Sandero si Duster, cheia rezultatelor bune

3 săptămâni in urmă 39

Grupul auto francez Renault SA a raportat joi o scadere de 1,1% a veniturilor, pana la 10 miliarde de euro, in primul trimestru, chiar daca numarul total de vehicule vandute la nivel global a crescut cu 1,1% pana la 665.038 de unitati in primele trei luni ale acestui an, a informat proprietarul Dacia intr-un comunicat de presa.

In ceea ce priveste performantele marcii Renault, aceasta a vandut 433.662 de vehicule in primul trimestru din 2021, in crestere cu 1,3% comparativ cu primul trimestru din 2020. In Europa, vanzarile de versiuni electrice ale automobilelor marca Renault au reprezentat 23% dintre inmatriculari. In regiunile din afara Europei, Renault s-a concentrat pe cele mai profitabile segmente, de exemplu in Rusia unde noul Duster a inceput sa fie comercializat in luna martie si a avut un debut in forta.

"Marca Dacia a vandut 121.231 de vehicule (crestere de 10,2%) gratie succesului noului Sandero si a performantelor bune de vanzari pentru Duster. Noul automobil electric Dacia Spring promite sa fie un succes, avand in vedere numarul pre-comenzilor", a informat grupul auto francez intr-un comunicat de presa.

Marca Lada a vandut 90.472 de vehicule cu o buna performanta pe piata din Rusia (crestere de 5,4%), gratie modelelor Granta, Vesta si lansarii cu succes a NIVA Travel.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

La nivelul grupului Renault, in primul trimestru din 2021 veniturile s-au cifrat la 10,015 miliarde de euro, in scadere cu 1,1% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Grupul francez precizeaza ca la un curs de schimb constant, veniturile ar fi inregistrat o crestere de 4,4% in ritm anual.

Anul trecut, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro in conditiile in care veniturile grupului au scazut cu 21,7%, pana la 43,474 miliarde de dolari, iar numarul de autovehicule vandute a scazut cu 21,3% pana la 2,95 milioane unitati.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999 si relansata in 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă