Vânătoarea de elefanți, reluată în Botswana: ”Avem deja clienți pe teren”

1 lună in urmă 26

Vânătoarea de elefanți a fost reluată în Botswana, după ce anul trecut fusese suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile au anunțat că au emis 287 de autorizaţii pentru vânătoarea de elefanţi, informează marți agenția Dpa, citată de Agerpres.

Sezonul de vânătoare se desfăşoară în perioada 6 aprilie – 21 septembrie. În acest timp, vânătorii pot împuşca 287 de elefanţi, a anunţat în cadrul unui interviu directorul Departamentului pentru faună sălbatică şi parcuri naţionale, Kabelo Senyatso.

Botswana a interzis vânătoarea în 2014, însă a ridicat această interdicţie în 2019.

Senyatso a apărat decizia țării din Africa de Sud de a permite vânătoarea şi emiterea autorizaţiilor, argumentând că Guvernul a introdus politica în urma consultărilor.

”Vânătoarea de elefanţi şi alte specii este o politică guvernamentală care a fost adoptată în urma unui proces deschis de consultare de către cabinetul de miniştri şi a fost susţinută de Botswana”, a spus el cu referire la populaţia ţării.

Da, sezonul de vânătoare a început astăzi şi avem deja clienţi pe teren, unii venind din America şi din alte ţări


Purtătoarea de cuvânt a asociaţiei Botswana Wildlife Producers Association, Debbie Peake

Potrivit aceleiași asociații, vânătoarea de elefanți aduce beneficii economiei.

Pe de altă parte, grupul pentru protecţia animalelor Future for Elephants a condamnat această iniţiativă.

Vânătoarea de trofee de elefanţi a fost descrisă de către organizație drept o relicvă brutală din secolele trecute, care nu are nicio justificare în condiţiile în care multe specii sunt ameninţate cu dispariţia.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă