Valul patru al pandemiei a lovit CRUNT: secțiile ATI sunt pline! Săptămâna se încheie FĂRĂ niciun pat liber la ATI

4 săptămâni in urmă 32

 secțiile ATI sunt pline/ Foto: Profi Media Valul patru al pandemiei a lovit crunt: secțiile ATI sunt pline/ Foto: Profi Media

Încheiem săptămâna fără niciun pat liber la ATI, fapt ce demonstrează că situația din spitale este  în continuare delicată. Potrivit bilanțului făcut public de autorități în urmă cu scurt timp, numărul total de persoane internate cu COVID-19 în spitalele din România este de 19.013. Dintre acestea, 1.877 sunt internate la ATI. Totodată, din totalul pacienților internați, 354 sunt minori, 323 fiind internați în secții și 31 la ATI.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 13:30

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

În data de 5 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.752 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 181 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

 1.877 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment  nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

"Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare", informează Ministerul Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă