Valul de proteste a ajuns până în inima Rusiei. Zeci de mii de manifestanți se află pe străzile din Moscova VIDEO

4 zile in urmă 21

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 19:58

330 citiri

Valul de proteste izbucnit în Rusia a ajuns și la Moscova, acolo unde zeci de manifestanți au ieșit în stradă după anunțul preeșdintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială militară.

Protestele din Rusia au izbucnit de miercuri, 21 septembrie, cu zeci de orașe împânzite de manifestanți. Potrivit unor filmări publicate pe contul de Twitter al Nexta, o parte dintre protestatari au început deja să fie săltați de autorități.

Detentions began in #Moscow. pic.twitter.com/mq7qiuTkwZ

— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022

Anterior, procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetăţeni cu privire la participarea la protestele anti-mobilizare, amintindu-le că ar putea risca până la cincisprezece ani de închisoare.

Chiar și așa, zeci de ruși au iesit din case pentru a protesta.

"Cosmonauts" detain people in #Moscow on Arbat Street. pic.twitter.com/IgoXZbLep5

— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022

”Parchetul din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale, precum şi participarea la acţiuni ilegale sunt pedepsite conform legislaţiei administrative şi penale actuale”, se mai arată în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatul ”fapta poate fi calificată drept infracţiune administrativă... care se pedepseşte, inclusiv sub formă de închisoare de până la 15 ani”.

Până în prezent au fost anunțate proteste în 43 de orașe din Rusia. De cealaltă parte, autoritățile au arestat deja peste 100 de persoane.

Citește și:

 „Putin a amenințat astăzi nuclear Europa; Rusia a încălcat fără rușine principiile Cartei ONU” VIDEO

Președintele SUA Joe Biden a reacționat dur în cadrul discursului de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite la ultimele declarații ale lui Putin care a pus Rusia pe jar. Biden a subliniat...

 „Un act de disperare”

Cancelarul german Olaf Scholz spune despre amenințările președintelui rus Vladimir Putin că reprezintă „un act de disperare” și că acesta a subestimat complet situația. „Vladimir...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă