Valul 4 al pandemiei provoacă îngrijorare. Avertismentul medicilor francezi înainte de începerea noului an şcolar: „Ar putea fi o epidemie pediatrică!”

1 lună in urmă 23

Valul 4 al pandemiei provoacă îngrijorare. Medicii din Franţa avertizează că din septembrie ne-am putea confrunta cu o epidemie pediatrică provocată de Tulpina Delta.

Valul 4 al pandemiei provoacă îngrijorare. Epidemie pediatrică din septembrie

Citeşte şi Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere. Mama acestuia este infectată cu SARS-COV-2

Consiliul Științific din Franța avertizează că după ce va începe noul an școlar, copiii vor fi principalele victime ale valului patru de coronavirus. Principalul motiv este rata mică de vaccinare în cadrul acestor categorii de vârstă.

Medicii se tem că o nouă epidemie pediatrică ar putea izbucni începând cu luna septembrie.

„Ne temem că ar putea fi o epidemie pediatrică. Nu suntem pregătiți pentru asta, deoarece terapia intensivă pediatrică este extrem de specializată“, declară medicul anestezist Lila Bouadma, membru al Consiliului Științific.

Aceasta spune că mulţi copii vor ajunge în spitale în cauza variantei Delta.

„Școala este cea mai complexă situație care ne așteaptă în această toamnă. Este un spațiu în care virusul poate circula“, a declarat epidemiologul Arnaud Fontanet, membru al Consiliului Științific, potrivit BFMTV.

Reamintim că până acum, doar o treime dintre copiii și adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani sunt vaccinați complet (32,4%) în Franţa, numărul celor vaccinați cu o singură doză fiind aproape dublu (56,2%). Pentru vârste mai mici de 12 ani, deci pentru nivelul primar, nu există vaccinuri, astfel că acești copii sunt foarte expusi variantei Delta.

Potrivit protocolului sanitar valabi ldin 2 septembrie, masca este obligatorie în interior, dar nu și la exterior, iar la un singur caz de COVID-19 se va intra în regim online. La gimnaziu, condițiile se schimbă, tocmai datorită vaccinării. Astfel, în cazul apariției infectărilor, elevii vaccinați vor continua să vină la școală, nu la fel se va întâmpla cu cei nevaccinați, care vor trece în regim online.

Citeşte şi FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Galata din Iaşi. Nouă măicuţe au fost confirmate cu COVID-19

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă