Valoarea totală a monedelor Bitcoin a depășit o mie de miliarde de dolari.„Criptomoneda mănâncă de viu aurul”

1 lună in urmă 1


Valoarea Bitcoin a ajuns vineri la un nivel record 53.262 de dolari pe unitate, iar capitalizarea sa totală - adică valoarea tuturor monedelor digitale luate împreună - a depășit pentru prima oară o mie de miliarde de dolari, scrie Business Insider.


Criptomoneda a crescut cu 60% în această lună, mult peste aur sau orice altă acțiune de pe burse.


Bitcoin a adunat peste 415 miliarde de dolari în valoare numai în acest an, conform datelor compilate de Bloomberg.


Astfel, Bitcoin se alătură unui club select de companii cu valoare mai mare de o mie de miliarde de dolari, precum Apple, Microsoft, Amazon și Alphabet, holdingul care deține Google.


Bitcoin vs aur


„De la lucrarea de început până la un trilion de dolari. Bitcoin mănâncă de viu aurul”, a scris pe Twitter Cameron Winklevoss, un investitor din domeniu.


Împreună cu fratele său Tyler, Cameron a reprezentat Statele Unite în mai multe probe nautice. De asemenea, cei doi l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg, acuzându-l că le-a furat ideea pentru ceea ce mai târziu avea să devină Facebook.


Între timp, cei doi frați Winklevoss au fondat fondul de investiții Winklevoss Capital Management și bursa de criptomonede Gemini.


Tot mai multe companii, deschise către Bitcoin


Creșterea Bitcoin vine după ce Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.


De asemenea, mai multe instituții financiare și-au crescut toleranța față de Bitcoin.


Bank of New York vrea să dețină și să transfere Bitcoin în numele clienților, MasterCard a anunțat că va permite tranzacționarea de Bitcoin în rețeaua sa spre finalul anului, iar BlackRock a autorizat două fonduri să investească în contracte Bitcoin.


PayPal permite, la rândul său, clienților săi să cumpere Bitcoin, ca și compania de plăți Square, deținută de Jack Dorsey, cofondator și șef al Twitter.


Bulă speculativă


Totuși, mulți analiști consideră că Bitcoin este o bulă speculativă, în vreme ce autoritățile din Marea Britanie avertizează populația că e posibil să își piardă toți banii.


Analiștii de la JPMorgan spun că fluctuațiile mari ale prețului Bitcoin sunt o problemă, criptomoneda fiind mult mai volatilă decât aurul, cu care este comparată.


„În opinia noastră, dacă volatilitatea Bitcoin nu scade rapid de aici înainte, prețul său curent pare nesustenabil”, spun aceștia.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă