Valoarea totală a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari, Doar Bitcoin singur bifează 1.100 de miliarde

1 lună in urmă 12

Capitalizarea tuturor critpmonedelor din lume a atins luni cel mai mare nivel din istorie, ajungând la 2.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce acestea au crescut în ultimele luni ca urmare a interesului investitorilor mici, dar și a celor instituționali, scrie Reuters, care citează date ale companiilor CoinGecko și Blockfolio.

Luni după prânz, valoarea tuturor criptomonedelor era de 2,02 trilioane de dolari.

Creșterea a venit după ce Bitcoin a urcat și s-a menținut la o capitalizare de peste 1.000 de miliarde de dolari timp de o săptămână. Marți 6 aprilie, Bitcoin afișa o capitalizare de 1.099 de miliarde de dolari.

De când a atins peste 59.000 de dolari pe unitate la jumătate lunii martie, Bitcoin s-a tranzacționat la niveluri apropiate. Luni, Bitcoin a crescut cu 1,4%, până la 61.000 de dolari.

Ethereum este a doua criptomonedă după capitalizarea totală. Aceasta a crescut cu 1,3%, până la 2.103 dolari pe unitate. Capitalizarea totală a sa era luni de 244 de miliarde de dolari. Vineri, acesta a atins un record absolut de 2.144 dolari.

Compania de furnizare de date blockchain Glassnode spune că faptul că Bitcoin a reușit să se păstreze peste capitalizarea de o mie de miliarde reprezintă un vot de încredere pentru moneda virtuală, dar și pentru criptomonede ca tot.

Creșteri imense

Valoarea Bitcoin s-a dublat în acest an, în vreme ce Ethereum a crescut cu 190%.

Ambele au avut performanțe mult superioare activelor tradiționale, precum acțiunile sau obligațiunile, adică au adus profituri mai mari.

Creșterea acestora a adus însă și avertismente că investițiile de acest tip sunt o bulă.

Intrarea Tesla în domeniu

Creșterile au venit după ce o serie de companii tradiționale au intrat în lumea criptomonedelor, așa cum e cazul Tesla și al băncii BNY Mellon.

Tesla a cumpărat în luna februarie Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Potrivit analiștilor Wedbush Securities, Tesla a făcut un miliard de dolari profit din această investiție, arată CNBC.

Elon Musk, șeful Tesla, a declarat că clienții companiei pot cumpăra acum mașini pe care să le plătească în Bitcoin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă