Valeriu Iftime, în extaz după transferul sirianului Al Mawas: "Face cât toți Moruțanii la un loc"

2 luni in urmă 13

Liga 1: Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaș, luni, 19:00, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - Chindia Târgoviște, luni, 16:45, Digi Sport 1

Mahmoud Al-Mawas a semnat un contract valabil doi ani cu FC Botoșani, echipă la care a ajuns din postura de jucător liber, statut avut din octombrie, când s-a despărțit de Umm Salal SC, grupare din Qatar. Transferul lui Mahmoud Al-Mawas este văzut de către cei de la FC Botoșani drept o adevărată lovitură de imagine. De altfel, fanii sirieni au luat cu asalt contul de Facebook al clubului patronat de Valeriu Iftime, imediat cum s-a aflat despre posibilitatea ca transferul să se realizeze

Valeriu Iftime: "Vindem 10 milioane de tricouri"

"Nu știu cum îl cheamă. E o aventură interesantă. Acum ceva vreme nu mai era. Dispăruse din radarul nostru. Dispăruse! Nu mai răspundea la nimic. Acum e la noi. E superfotbalist. Numai că el a funcționat până acum la căldură, când vine rece îi trebuie izmene din prima zi. Să vedem cum se adaptează. E foarte iubit acolo!

Au aflat numărul meu de telefon și îmi dau mesaje fanii: <<Prezidente, iubirea e cu tine>>. Extraordinar! E un moment pe care trebuie să-l tratăm atent. E o bombă nucleară. Mă duc și fac magazin acolo, în Siria! Pe cuvântul meu, serios vorbesc. Câți au ăștia? 20 de milioane de locuitori, facem 10 milioane de tricouri.

Știe președintele meu. Păi, e afacere mai tare decât toți Moruțanii la un loc. M-a întrebat cine vinde acolo. Mă duc eu cu el. Facem o tarabă, poze și asta a fost. Exagerez puțin, dar e o pârtie pe care dacă nu o exploatăm, suntem proști", a declarat Valeriu Iftime, pentru GSP.ro.

Cine este Mahmoud Al-Mawas, jucătorul cu care FC Botoșani vrea să dea lovitura

Născut la Hama, în vestul Siriei, Mahmoud Al-Mawas a jucat pentru prima dată la profesioniști la Al-Karamah, în țara natală. În 2013, la 20 de ani, a avut prima experiență externă, fiind împrumutat la gruparea Riffa SC, din Bahrain.

Apoi s-a mutat în Kuwait, la Al-Arabi, pentru care a evoluat până în 2016. De două ori a fost trimis împrumut, o dată în Arabia Saudită (la Al-Faisaly) și o dată în Bahrain (tot la Riffa SC). Între 2016 și 2017 a fost legitimat la Al-Muharraq, în Bahrain, iar în ultimii trei ani a jucat în Qatar, la Umm Salal.

La națională, Al-Mawas a marcat de două ori în cele cinci partide jucate până acum de Siria în preliminariile Mondialului din 2022. Sirienii, care au ratat la mustață prezența la Mondialul din 2018, conduc o grupă cu China, Filipine, Maldive și Guam, având maximum de puncte.

Etichete: fc botosani , valeriu iftime , mahmoud al mawas , transfer sirian botosani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă