Valeriu Iftime a explicat strategia lui FC Botoșani, despre care s-a auzit peste tot în lume: „Tipul ăsta de comportament al meu îi atrage!”

3 luni in urmă 1

În ultimii ani, FC Botoșani a impresionat prin transferurile pe care le-a făcut, din străinătate. Valeriu Iftime, patronul formației moldave, a explicat cum a reușit să aducă fotbaliști străini de calitate, deși nu au CV-uri spectaculoase.

Cel mai recent exemplu de fotbalist care și-a relansat cariera la FC Botoșani a fost Marko Dugandzic, care a plecat, în luna octombrie, la FC Sochi pentru 500.000 de euro.

FC Botoșani se află pe locul 11 din Liga 1, cu 12 puncte obținute, după 11 meciuri jucate.

Valeriu Iftime a explicat strategia lui FC Botoșani, despre care s-a auzit peste tot în lume

Omul de afaceri moldav susține că strategia lui FC Botoșani este aceea de a transfera fotbaliști de calitate, care doresc să-și relanseze cariera. Iar, în momentul în care aceștia primesc o ofertă mai bună de la altă echipă, sunt lăsați să plece. Valeriu Iftime spune că această abordare a făcut, ca despre FC Botoșani să se afle în fotbalul internațional.

„E greu să-i ții într-un loc. Din acest motiv eu am creat circuitul ăsta. Au auzit de el și foarte mulți spun acum: «Mă duc la Botoșani, acolo e o echipă care joacă fotbal și-mi dă drumul după un an sau doi».

Tipul ăsta de comportament al meu îi atrage, ei vin la noi să se lanseze cumva. Ne asumăm treaba asta și noi, și ei. A fost și cazul lui Dugandzic, și al lui Ofosu. S-a creat curentul ăsta, iar impresarii cred în noi și ne aduc jucători care vor să stea aici până primesc o ofertă mai bună. Nu sunt fotbaliști mari, dar au un CV interesant. Pot deveni fotbaliști mari, poate că au fost la un moment dat la echipe bune, dar vin la Botoșani pentru a fi ținuți în priză un an, doi, și apoi să plece când vine o ofertă mai bună.

Sunt câțiva scouteri care cred în poziția noastră. Mă critică lumea că le dau drumul, dar îmi asum. Marius Croitoru îmi spune mereu cum sunt jucătorii, iar eu decid dacă e momentul să plece sau nu. Nu pleacă nimeni dacă este 100% util echipei. Sunt impresari deja care cred în filosofia noastră”, a declarat Valeriu Iftime, la PRO X.

The post Valeriu Iftime a explicat strategia lui FC Botoșani, despre care s-a auzit peste tot în lume: „Tipul ăsta de comportament al meu îi atrage!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă