Valeriu Gheorghiță: Vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare din țară săptămâna viitoare. Unde va fi folosit acesta și când va ajunge următoarea tranșă

2 săptămâni in urmă 4

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid / Foto: Facebook Guvernul României Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid / Foto: Facebook Guvernul României

Vești bune pentru românii care își doresc să se imunizeze cu vaccinul Johnson&Johnson! Vaccinul anti-COVID produs de compania americană va ajunge în centrele de vaccinare din țara noastră săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiță, și vine la scurt timp după mesajul public al CNCAV potrivit căruia "vaccinul este sigur și eficient", apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie fiind întâlnită "extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser".

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 15:36

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Coordonatorul CNCAV a reiterat, la un post TV, faptul că acest vaccin va fi folosit, cel mai probabil, în centrele de vaccinare tip drive through, centrele mobile și ar putea fi alocat și către medicii de familie.

Medicul militar susține că autoritățile române așteaptă anunțul companiei Johnson&Johnson privind livrările următoare de doze în România, pentru a exista o predictibilitate și a decide cum va fi folosit acest vaccin. "Cu siguranță va fi mult ușurat procesul de vaccinare, ținând cont că va fi vorba de o singură doză”, a mai spus Gheorghiță.

Vă reamintim că prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson a ajuns în România în data 14 aprilie, însă nu a început vaccinarea cu acest ser, autoritățile române așteptând concluziile Agenției Europene a Medicamentului (EMA) după ce compania a anunțat suspendarea distribuirii vaccinului în Uniunea Europeană pentru a examina împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.

În context, Gheorghiță a reamintit că EMA a transmis miercuri că beneficiile depășesc riscurile în cazul acestui vaccin, menționând că "există acest semnal de siguranță, cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca".

Johnson & Johnson va fi al patrulea vaccin anti-COVID folosit în campania de vaccinare din România, după Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă