Valeriu Gheorghiță: ”Vaccinarea la chiuvetă decredibilizează România. Este absolut rușinos”

2 săptămâni in urmă 18

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 16:37

78 citiri

 ”Vaccinarea la chiuvetă decredibilizează România. Este absolut rușinos”

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a declarat marți, 16 noiembrie 2021, că certificatele de imunizare false decredibilizează România şi corpul medical.

Administrarea serului împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 este o problemă de siguranţă naţională, a subliniat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

”Ne îngrijorează foarte mult (vaccinarea ”la chiuvetă” - n.red.) şi nu doar că ne îngrijorează, ne şi mâhneşte această situaţie, pentru că este absolut ruşinos, din punctul meu de vedere, pentru corpul medical care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Gheorghiță.

Președintele CNCAV a subliniat că toleranţa faţă de astfel de acţiuni este ”zero”, iar situaţia nu este doar una medicală, ci şi decredibilizează România. ”Situaţia nu este doar una medicală, că omul respectiv îşi pune viaţa în pericol, este şi una care nu face altceva decât să decredibilizeze România, în general, la nivel mondial şi în Europa, decredibilizează foarte mult corpul medical şi tot efortul făcut de colegii noştri în această pandemie, aproape doi ani de pandemie”, a explicat medicul.

”Trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin Hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi are o mare problemă. Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional”, a adăugat Gheorghiță.

Citeste si:

 Autorităţile vor propune, cel mai probabil, sistarea vaccinării cu serul de la compania AstraZeneca

Preşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, 16 noiembrie, că autorităţile vor propune, cel mai probabil, sistarea vaccinării cu...

 „Nu cred că se poate absolvi toată lumea de vreo vină”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marți, 9 noiembrie, despre persoanele cu certificat fals care doresc să se vaccineze, că în prezent nu există...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă