Valeriu Gheorghiță: Scade vârsta persoanelor care au avut reacții adverse după vaccinare

2 luni in urmă 1

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, a declarat marți, într-o conferință de presă, că până la 1 martie s-au înregistrat 5.458 reactii adverse, rata de incidență a reacțiilor adverse fiind de 3,5 reacții adverse la 1.000 de doze de vaccin.

Potrivit oficialului, în luna februarie „vârsta mediană” a românilor care au avut reacții adverse după ce s-au vaccinat este de 39 de ani. El a precizat că se înregistrează „o tendinta spre persoanele cu vârstă tânără” în ceea ce privește reacțiile adverse. Valeriu Gheorghiță a menționat că femeile reprezintă 64% din persoanele vaccinate care au avut reacții adverse.

Bilanţ coronavirus 2 martie 2021. Aproape 4000 de cazuri noi, peste 100 de decese şi peste 1000 de pacienţi la ATI

Cele mai întâlnire reacții adverse au fost:

54% durere la locul injecției, tumefacție, erupție cutanata, stare de oboseală, febră, frison
36% dureri musculare
35% cefalee
13% reactii digestive gastrontestinale

Conferință de presă susținută de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță

Conferință de presă susținută de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, și doctorul Calin Alexandru, Departamentul pentru Situații de Urgență

Posted by stiripesurse.ro on Tuesday, March 2, 2021

Doze de vaccin Pfizer, aruncate la gunoi într-un centru din Arad

Trei flacoane de ser anti Covid-19 de la Pfizer, adică echivalentul a 18 doze de vaccin, au fost aruncat la gunoi din greșeală la un centru de vaccinare din județul Arad.

”Astăzi, 02.03.2021, în jurul orei 12.00 șeful centrului de vaccinare din Ineu a informat CJCCI Arad că ieri seară nu a mai găsit trei flacoane. (18 doze).
Există suspiciunea că din greșeală le-a aruncat la gunoi cu ambalajul din carton. Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat și transportat la stația de sortare de la Mocrea”, a anunțat ISU Arad într-un comunicat de presă.

Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea unor verificări la centrul de vaccinare.

Începând din data de 15 martie, programările pentru vaccinare se vor face direct din lista de așteptare disponibilă în platforma de înscrieri, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Practic, pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare. „În momentul în care în respectivul centru de vaccinare este un loc liber, persoana înscrisă pe lista de așteptare este notificată și are la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea în respectivul centru de vaccinare. După data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizibile doar din lista de așteptare. Platforma este de așa natură încât va notifica persoanele care se află în lista de așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă