Valeriu Gheorghiţă: România are alocate aproape 800.000 de doze din vaccinul AstraZeneca în februarie

1 lună in urmă 1

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat că primele doze din vaccinul anti-COVID al AstraZeneca vor ajunge în România după data de 9 februarie, transmite Digi24.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca.

După cum știm, astăzi, AstraZeneca a primit autorizarea de la Agenția Europeană a Medicamentelor, ne așteptăm ca după data de 9 februarie să avem primele doze care ajung și în România. Avem pentru luna februarie circa 750.000, aproape 800.000 de doze alocate, însă prima tranșă va fi undeva după 9 februarie, din ceea ce se estimează. Dar nu avem un calendar exact.

Valeriu Gheorghiţă:

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a spus că a solicitat acest calendar, în perspectiva deschiderii a noi centre de vaccinare din data de 9-10 februarie.

„Ne dorim vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, alături de alte categorii de persoane la risc”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul AstraZeneca în UE pentru persoanele de peste 18 ani, iar şefa Comisiei Europene
a adăugat că se așteptă acum ca AstraZeneca „să livreze cele 400 de milioane de doze, așa cum s-a convenit”.

România va primi în jur de 12 milioane de doze de la AstraZeneca, potrivit lui Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă