Valeriu Gheorghiţă: Pentru etapa a treia, centrele din reţeaua MApN vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile. Acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare

1 lună in urmă 2

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua, el susţinând că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise „pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare” şi nu pentru a favoriza pe cineva. „Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă.

„Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber. Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Gheorghiţă a menţionat că în aceste centre nu s-au alocat mai mult de 18 doze pe zi şi în aceste centre s-a vaccinat aproximativ 33.000 de persoane în centrele care ţin de MApN şi până în 28.000 de persoane în centrele MAI.

„Toată procedura de alocare a dozelor către aceste centre se supune aceloraşi reguli care sunt valabile pentru toate centrele din fiecare judeţ”, a adăugat Gheorghiţă.

El a precizat că, din 15 ianuarie numărul dozelor distribuite în total în aceste centre a fost de 1.000 de doze zilnic.

„Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte cele aproximativ 7.000 de persoane care s-au vaccinat în aceste centre fără a face parte din etapa de vaccinare în care se află campania, el a explicat că în unele centre s-a observat un număr considerabil de persoane din etapa a treia care au fost deja imunizate, în timp ce în altele au fost vaccinare una-două persoane din această categorie.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. El l-a felicitat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciuc, „pentru o decizie înţeleaptă”.

„Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, joi seară.

sursa: News.ro, sursa foto: MApN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă