Valeriu Gheorghiță: ”Până la sfârşitul lui februarie, în evoluţia actuală, am putea să avem alte 500.000 de decese la nivel european”

1 săptămână in urmă 27

Duminica, 21 Noiembrie 2021, ora 22:33

77 citiri

 ”Până la sfârşitul lui februarie, în evoluţia actuală, am putea să avem alte 500.000 de decese la nivel european”

Medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că prognoza Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, la nivel european, sute de mii de oameni vor muri în următoarele luni din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. El este de părere că nu se impune vaccinarea obligatorie.

„În momentul de faţă nu au fost discuţii în acest sens. Eu cred că avem în momentul acesta şi alte măsuri pe care le putem aplica pentru a limita răspândirea infecţiei şi pentru a reduce numărul de cazuri grave. Care sunt aceste măsuri? Sunt cel puţin două măsuri importante: vaccinarea care să fie cât mai extinsă şi în mod deosebit că cuprindă categoriile vulnerabile, de asemenea implementarea certificatului verde digital la nivel naţional”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Digi 24.

„Noi trebui să înţelegem că dacă impunem o serie de măsuri pe care nu le respectăm, vom ajunge în situaţia în care să credem că aceste măsuri nu sunt eficiente. (...) Eu chiar cred că putem controla pandemia şi prin celelalte măsuri pe care le avem la dispoziţie. (...) Cred că trebuie să existe discuţii într-un mediu echilibrat în care să ascultăm opinii şi pro i contra şi să înţelege care sunt avantajele şi dezavantajele”, adaugă medicul.

Conform acestuia, puţin peste 47% dintre adulţii din România sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, fapt care face ca „o masă importantă” din populaţie să fie vulnerabilă în faţa bolii.

„Dacă ne uităm că în momentul de faţă, la nivelul regiunii europene, sunt cele mai multe cazuri noi diagnosticate, suntem practic epicentrul pandemiei la nivel european şi se estimează de către OMS că până la sfârşitul lui februarie în situaţia actuală, în evoluţia actuală am putea să avem alte 500.000 de decese, deci practic o prognoză extrem de pesimistă pentru regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cred că toate acest lucruri trebuie să ne dea de gândit, pentru că vorbim de vieţi omeneşti”, a mai afirmat medicul.

Acesta a menţionat că certificatul verde nu trebuie privit drept o măsură restrictivă, el arătând că, faţă de alte măsuri, acesta are un efect de motivare privind vaccinarea.

„Cu siguranţă această decizie este doar de natură politică. (...) Mi-aş dori să existe dezbateri serioase din acest punct de vedere şi să se ajungă într-un final la un consens încât să se implementeze cât mai repede”, spune Gheorghiţă despre situaţia proiectului de lege privind certificatul verde la locul de muncă.

„Valuri de îmbolnăviri vom avea atât timp cât vom avea populaţie susceptibilă, populaţie care este la risc să se infecteze. (...) Trecerea prin boală presupune o serie de consecinţe. Consecinţele pandemiei, care sunt necontrolate sunt dezastroase la nivel global, şi tocmai de aceea sunt ţări care găsesc ca variantă impunerea vaccinării obligatorii”, mai spune Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si:

Europa este singurul continent în care a crescut numărul de decese COVID-19, anunță OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri, 17 noiembrie, că Europa a raportat în săptămâna 8-14 noiembrie o creştere cu 5% a numărului de decese asociate...

 Dacă aş putea da timpul înapoi, aş accepta fără ezitare această responsabilitate enormă

Medicul Valeriu Gheorghiţă transmite sâmbătă, 20 noiembrie, la împlinirea unui an de când a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă