Valeriu Gheorghiţă: O mie de persoane vaccinate cu două doze au fost diagnosticate cu COVID, iar un singur caz a dezvoltat o formă severă

4 săptămâni in urmă 2

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că o mie de persoane din peste 700.000 care au fost vaccinate cu două doze au dezvoltat infecţie Sars-CoV-2, iar un singur caz a dezvoltat o formă severă, informează News.ro. Valeriu Gheorghiţă a precizat că în aceste situaţii se impune secvenţierea tulpinilor respective.

Valeriu Gheorghiţă susţine că se fac evaluări periodice a numărului de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-COV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât şi după cea de-a doua doză, iar procentul este semnificativ redus.

„Vorbim de circa o mie de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-COV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu populaţia nevaccinată ţinând cont şi de faptul că cei care sunt diagnosticaţi în marea lor majoritate au infecţii asimptomatice”,a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică, la Digi 24.

El a afirmat că în aceste cazuri se impune secvenţierea tulpinii respective.

„Există un singur caz, din Ilfov dacă nu mă înşel care avea istoric de vaccinare cu două doze şi a dezvoltat o formă severă. În toate aceste cazuri se impun obligatoriu secvenţierea tulpinii respective în primul rând să vedem dacă este tulpina obişnuită, dacă este tulpină britanica sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat ca să ne protejeze de formele severe, dar mai sunt şi alte motive pentru care nu avem protecţie 100%”, a mai Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă