Valeriu Gheorghiță nu exclude reintroducerea restricțiilor în România: „Trebuie luate măsuri la timp tocmai ca să producă efecte la timp”

2 luni in urmă 31

Valeriu Gheorghiță - președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiță - președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță - președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat, vineri, că există posibilitatea reintroducerii măsurilor restrictive în cazul în care numărul de noi cazuri covid va crește, mai ales că starea de alertă este prelungită. 

VINERI, 13 AUGUST 2021, 16:31

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Până la urmă rolul măsurilor restrictive este acela de a limita circulația virusului și de a preveni îmbolnăvirile, prin aceste metode nefarmaceutice. Este evident că atunci când situația epidemiologică o impune, când riscul de îmbolnăvire crește semnificativ, sănătatea publică este clar o prioritate a tuturor și asta nu cred că se poate negocia, or din acest punct de vedere este clar că atunci când se impun măsuri de restricție ele trebuie luate.

Trebuie luate la timp tocmai ca să producă efecte la timp. Nu văd de ce să scoatem din calcul această posibilitate atât timp cât ne uităm și la celelalte țări și vedem că se impun astfel de măsuri, pentru că altfel nu o să putem controla răspândirea virusului, mai ales într-o populație în care acoperirea imunologică, indiferent că vorbim de trecerea prin boală sau vaccinare, nu este suficient de ridicată”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă