Valeriu Gheorghita nu exclude posibilitatea unui al treilea val. "Tinand cont de contagiozitatea crescuta a acestei noi tulpini, s-ar putea sa aiba un impact epidemiologic ridicat"

1 lună in urmă 1

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a afirmat, marti, ca nu putem exclude posibibilitatea unui al treilea val al pandemiei de coronavirus care, avand in vedere contagiozitatea crescuta a noii tulpini, sa aiba un impact epidemiologic ridicat. Gheorghita indeamna cat mai multe personane sa se programeze pentru vaccinarea cu AstraZeneca, disponibila in prezent, si anunta ca din 15 martie va reincepe si vaccinarea cu serul Pfizer.

"Avem doze disponibile de la trei companii diferite. (...) Avem posibilitatea sa acceleram campania de vaccinare, tinand cont de faptul ca, intr-adevar, conform datelor disponibile nu putem exclude posibilitatea unui al treilea val care, tinand cont de contagiozitatea crescuta a acestei noi tulpini, s-ar putea sa aiba un impact epidemiologic destul de ridicat", a afirmat, marti, Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

Ghorghita a explicat ca "este important sa ne protejam".

Gheorghita precizeaza ca in luna martie vor fi deschise noi cabinete de vaccinare, cel putin 200 de noi centre de vaccinare, unde se va folosi serul Pfizer.

Programarile pentru vaccinarea cu Pfizer vor fi reluate in prima saptamana din martie, iar vaccinara efectiva din 15 martie, ceea ce va da posibilitatea ca 12.000 de personae sa fie vaccinate in plus zilnic.

Mai puteti citi:

Cine este cu adevarat Diana Sosoaca, senatoarea pusa mereu pe scandalUn preot, urmarit national pentru ca fuge de condamnare, se plange pe YouTube de pedeapsa primita. Slujitorul Bisericii cu Luna a dat un tun de aproape doua milioane de euroVIDEO Cum sa adormi intr-un minut. Metoda "4-7-8" face minuniFOTO Ce bolid de lux conducea Florinel Coman cand a fost prins la volan cu 165 de kilometri pe oraInfractorii romani, afectati de Brexit: britanicii s-au saturat de ei si ii expulzeaza. "Nu stiu cum, dar o sa ma intorc. Fac aici 2.000-3.000 de lire pe zi"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă