Valeriu Gheorghiță: „Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie”

1 lună in urmă 1

Preşedintele Comitetului naţional de vaccinarea anti COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, spune că din 15 martie listele de aşteptare vor fi implementate în platforma de programare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că fiecare persoană va putea să aleagă un centru de vaccinare și să „intuiască”, astfel, ce vaccin va primi.

„Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și putem estima și momentul la care putem fi vaccinați”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Dacă operaționalizam lista de așteptare mai devreme, reduceam foarte mult din opțiunile pentru care o persoană avea de ales. Din 15 martie, lista va fi disponibilă și fiecare persoană care vrea să se vaccineze o poate accesa.

Valeriu Gheorghiță:

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că se va schimba modalitatea de programare. „Adică ocuparea unui loc în platformă se va face doar din lista de așteptare, nu vor mai exista persoane care să se programeze pe un loc liber”, a mai afirmat Gheorghiță.

Cum funcționează lista de așteptare

Conform lui Valeriu Gheorghiță, orice persoană care își face cont în platformă își exprimă opțiunea să intre pe lista de așteptare. Apoi, selectează un centru de vaccinare și va putea vedea numărul de persoane aflate în fața sa.

Când se eliberează locurile, persoanele care sunt pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMSși e-mail și își pot rezerva locul în centrul pentru care au optat, timp de 24 de ore.

În acest interval de timp, dacă persoana refuză programarea, sistemul notifică următoarele persoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă