Valeriu Gheorghiță, la un an de la startul vaccinării: „Prin empatie, onestitate şi dialog putem combate dezinformarea şi neîncrederea”

3 săptămâni in urmă 14

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a mulțumit echipei sale, medicilor și românilor care au avut încredere în vaccinare și a cerut un efort comun în continuare în lupta cu pandemia, într-un mesaj publicat pe RoVaccinare la un an de la debutul vaccinării anti-Covid-19 în România.

„Ziua de 27 decembrie 2020 a reprezentat un prim pas către atât de așteptata revenire la normalitate. Pentru mulți dintre noi a reprezentat speranța că împreună, prin vaccinare, putem învinge această pandemie. Greul de abia atunci începea!”, spune medicul.

Președintele CNCAV subliniază că dincolo de bucuria primele zile de vaccinare în România, echipa sa s-a confruntat cu o perioad „plină de provocări logistice, medicale, și mai ales de comunicare, care ne-au testat echilibrul, maturitatea profesională, anduranța și capacitatea de comunicare a unor momente de criză”.

„Au fost și momente pline de satisfacție profesională atunci când procesul de vaccinare a devenit operațional și etapă cu etapă toți cei care au dorit să se vaccineze au putut face acest lucru. Fiecare persoană care a ales să se vaccineze ne-a motivat și a reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate”, explică Valeriu Gheorghiță.

Cu doar 40% din populația României vaccinată și un un nou val de infectări care lovește Europa și este așteptat să ajungă și la noi, Valeriu Gheorghiță face apel la „empatie”.

„Continui să sper că doar prin empatie, onestitate, dialog și comunicare, prin găsirea acelui obiectiv comun care să ne reprezinte, putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul și neîncrederea! Să avem un an mai bun și să rămânem responsabili și solidari pentru sănătate!”, conchide medicul.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 15.770.552 de doze de vaccin anti-COVID. 7.923.020 de persoane s-au vaccinat cu o doză, iar 7.791.250 au primit schema completă. De asemenea, 1.970.255 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia sau booster.

Doar 40% din populație, aproape a fost complet vaccinată, aproape la jumătate din procentul Uniunii Europene, iar ținta stabilită pentru 1 august, de 10 milioane de persoane imunizate, nu a fost nici acum atinsă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă