Valeriu Gheorghiță, la startul caravanei de informare: „Suntem ca într-un război”

2 săptămâni in urmă 19

Prima caravană cu informații despre beneficiile vaccinării pleacă joi prin țară într-un demers al mediului privat de a sprijini campania de vaccinare împotriva Covid-19. Într-un eveniment care a marcat joi startul caravanei, Valeriu Gheorghiță a subliniat că sute de români mor zilnic din cauza expunerii la teorii ale conspirației despre vaccin.

„Suntem ca într-un război. Chiar dacă nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poată să facă. Acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemnână care se numește vaccin. Unii știu să folosească deja această armă. Sunt multe persoane încă ezitante, cărora le e frică să folosească această armă. Înțelegem și de aceasta suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească vaccinul și de ce trebuie să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că lipsa vaccinului se vede zilnic în numărul mare de persoane care decedează după ce s-au infectat cu coronavirusul.

„Dacă nu facem acest lucru, acest inamic va avea mână liberă să infecteze în continuare sute și mii de oameni, să genereze multe cazuri grave care să necesite spitalizare, internare pe secția ATI și vedem că în acest moment capacitatea este la maxim. În fiecare zi, sute de români, semeni de-ai noștri, mor din cauza Covid-19 pentru că au fost expuș acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reușit să-i convingem la timp de beneficiile și importanța vaccinării”, a precizat medicul.

Caravana „Oameni ca mine” va ajunge în Craiova pe 13 și 14 noiembrie, la Slatina pe 16 și 17 noiembrie şi la Piteşti, între 20 și 21 noiembrie. Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare şi doreşte să se informeze poate să o facă la această caravană.

Locuitorii din judeţele Dolj, Olt şi Argeş au ocazia de a participa la sesiuni informaţionale, cu caracter educativ, despre importanţa, necesitatea şi beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, direcţiile de sănătate publice judeţene vor deschide special pe timpul caravanei centre de vaccinare în apropiere pentru persoanele convinse să se vaccineze.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă